Audio-vizuelni centar Republike Srpske najavio premijere

Srna
Audio-vizuelni centar Republike Srpske najavio premijere

BANjALUKA - Premijera četiri diplomska filma studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci biće održana 29. juna u "Sinestaru Delta", u organizaciji Audio-vizuelnog centra Republike Srpske, najavljeno je na pres-konferenciji centra.

Filmovi koji će premijerno biti prikazani pred banjalučkom publikom predstavljaju rezultat prvog konkursa Audio-vizuelnog centra za sufinansiranje projekata iz oblasti filmske i televizijske umjetnosti.

- Dva filma su podržana pretprošle godine nagradom Audio-vizuelnog centra za razvoj scenarija, a dva su podržana prošle godine na konkursu za završne studentske filmove. Ja sam pogledala sve filmove i sigurna sam da će publika uživati i vidjeti šta to naši mladi reditelji i mladi autori rade, kako razmišljaju, a ujedno da vidimo i kako je centar odgovorio na zadatak - rekla je v.d. direktorice centra Anja Ilić.

Filmovi koje će publika imati priliku da pogleda su "Kad zaboraviš juli", rediteljke Sare Radusinović i producentkinje Marijane Gudelj, "Dom kulture", reditelja Vuka Pijetlovića i producentkinje Ivone Bijelić, zatim "Guguto Memeto", reditelja Branislava Stošića i producenta Đorđa Ćirića, i "Očevina", reditelja Stefana Tomića i producentkinje Monike Milanović.

- Ovakvi konkursi su jako bitni za kinematografiju u Republici Srpskoj, jer bez njih mislim da nije moguće napraviti film - naveo je Đorđe Ćirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana