Audio izložba o Jasenovcu od 21. aprila u Galeriji "Progres"

Srna
Audio izložba o Jasenovcu od 21. aprila u Galeriji "Progres"

BEOGRAD - Povodom 76. godina od proboja logora Jasenovac, u beogradskoj Galeriji "Progres" će 21. aprila biti otvorena audio izložba "Jasenovac. Logor smrti, zemlja živih".

Izložba ima osam zvučnih zapisa, radiofonskih priča o žrtvama logora Jasenovac i interaktivna je jer posjetioci prolaze kroz niz dramskih aktivnosti i postaju učesnici i ko-kreatori priča.

Neophodno je da posjetioci ponesu mobilne telefone i slušalice da bi slušali priče ili će im slušalice obezbijediti organizatori izložbe.

Izložba nije istorijska već predstavlja svojevrsnu ličnu umjetničku refleksiju izvedenu u audio formi koja omogućava posjetiocima da sami, vođeni naratorom i svojom imaginacijom, stvore slike i na taj način "vide" Jasenovac, saopštio je organizator izložbe, Galerija "Štab".

Posjetioci će moći da posjete izložbu u Galeriji "Progres", koja je suorganizator projekta od 21. aprila od 19.00 časova.

U skladu sa epidemiološkim mjerama neće biti svečanog otvaranja već će izložba biti otvorena za javnost uz dozvoljeno prisustvo 30 osoba istovremeno.

Biće izložena i interaktivna instalacija "Gvozdena knjiga" čiji je autor Viktor Kiš.

Autori projekta su Darko Nikolić i Bogdan Španjević, partner na projektu je Muzej žrtava genocida. Projekat se realizuje uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa pakračko-slavonskog Jovana.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana