Audicija na sceni

Cvija Mrkonjić
Audicija na sceni

Banjaluka - Nova predstava Banjalučkog studentskog pozorišta pod nazivom "Audicija" koju režira Vladimir Đorđević trebalo bi 23. maja oživjeti na sceni banjalučkog Doma omladine.

Komad je rađen po tekstu "Ljubičica" Ferenca Molnara, a reditelj kaže da su na predstavi radili mjesec dana, kao i da su sve pripreme protekle dobro.

- Djevojke iz Banjalučkog studentskog pozorišta napravile su veoma dobre uloge i vjerujem da će se dopasti i publici  - kazao je Đorđević.

Otkrio je da je u predstavi, kao što naziv i govori, riječ o audiciji na kojoj biraju horistkinje.

- Horistkinje prima upravnik pozorišta koji je nervozan, nestrpljiv i na kraju krajeva očajan čovjek koji traži nove umjetnice za svoju novu operetu  - rekao je reditelj.

Navodi da se u ovom komadu pojavljuju različiti tipovi žena, a svaka se na svoj način bori da dođe do posla i uloge.

- To je komedija karaktera i komedija zabune, jer će glumci zamijeniti uloge i nastaće pravi haos - najavio je Đorđević.

Kaže da će publika imati priliku da vidi mnogo zanimljivih likova.

- U predstavi nema ništa vulgarno i banalno do te mjere da bude primitivno -  smatra reditelj.

Aleksandra Ševo, Branko Lošić, Miljana Orašanin, Kristina Matošević i Nikolina Prosan samo su neki od mladih i talentovanih glumaca ovog teatra koji će zabavljati publiku u "Audiciji".

Pomoć za bebe 

Banjalučko studentsko pozorište organizovaće u četvrtak akciju "Podržite bebe" kada će u humanitarne svrhe biti izvedena predstava "Dvanaest zvjezdica" reditelja Aleksandra Pejakovića. Svi koji dođu u četvrtak u 22 časa u banjalučki Dom omladine umjesto ulaznica treba da donesu hranu ili opremu za bebe pogođene poplavama. Takođe, oni koji žele mogu da donesu pomoć za bebe u četvrtak u Narodno pozorište RS i Dječije pozorište RS, Podrum scenu u Gospodskoj ulici i u Dom omladine, od 10 do 23 časa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana