Ardalion za najbolju scenografiju

A. M.
Ardalion za najbolju scenografiju

UŽICE - Scenograf Narodnog pozorišta Republike Srpske Dragana Purković-Macan dobila je nagradu "Ardalion" za najbolju scenografiju za svoj kreativni izraz u predstavi "Četrnaesta", koja je izvedena na 19. jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu.

Odluku da se nagradi scenografija u komadu koji je režirala Ana Đorđević donio je žiri u sastavu Nebojša Romčević, Miroljub Rasinski, Hazim Begagić, Mia David i Ana Vukotić.

I glumački ansambl nacionalnog teatra dobio je pozitivne kritike, a posebno je istaknuta sposobnost da devet glumaca iznese 67 likova. U prikupljanju istorijske građe rediteljka se oslanjala na knjigu "Sarajevo 1914" Vladimira Dedijera. U predstavi igraju Branko Janković, Goran Jokić, Željko Erkić, Zlatan Vidović, Sandra Ljubojević, Miljka Brđanin, Dragana Marić, Danilo Kerkez i Ivan Perković.

Nagrada "Ardalion" za najbolju predstavu 19. jugoslovenskog pozorišnog festivala dodijeljena je predstavi "Trpele" Beogradskog dramskog pozorišta, autora i reditelja Bobana Skerlića. Stručni žiri festivala nagradu "Ardalion" za najbolju režiju dodijelio je Egonu Savinu za režiju predstave "Unosno mesto" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana