Andrićgrad: Održan koncert Pjesmom kroz Evropu

Srna
Andrićgrad: Održan koncert Pjesmom kroz Evropu

Andrićgrad - U Andrićgradu je večeras održan koncert "Pjesmom kroz Evropu", u izvođenju soliste Aleksandre Komlenović, a uz klavirsku pratnju Veljka Mastila.Solista Aleksandra Komlenović rekla je Srni da je na ovom koncertu izvela 13 kompozicija na sedam različitih jezika, te odatle i naziv koncerta "Pjesmom kroz Evropu".

"Prvi koncert sa ovim repertoarom izveli smo u Foči i planiramo proširiti ovaj koncert i na susjedne gradove", istakla je Komlenovićeva.

Specijalni gost ovog koncerta bio je profesor gitare Dušan Mirkov iz Kragujevca koji je na poziv Aleksandre Komlenović došao na koncert.

"Izuzetno mi je drago što sam večeras bio gost u ovom gradu, koji je u meni izazvao veliko oduševljenje jer sam ovdje prvi put", rekao je Mirkov.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Višegrad Danka Mitrović rekla je da ovo društvo u sklopu svog redovnog godišnjeg programa, u saradnji sa Andrićgradom, organizuje koncert sa značajnim gostima iz susjedne opštine Foča.

"Sigurni smo da je publika uživala u ovom neuobičajenom koncertu, a to su pokazali brojni aplauzi naših sugrađana", rekla je Mitrovićeva.

Mitrovićeva je najavila da će u skorijoj budućnosti u organizaciji višegradske "Prosvjete" biti održana javna tribina pod nazivom "Zašto su srpske kolijevke puste?" u formi naučnog skupa, na kome će biti razmatran problem "bijele kuge" među srpskim narodom.

Aleksandra Komlenović svoju muzičku karijeru započela je u Osnovnoj muzičkoj školi u Foči na odsjeku za klavir, nakon čega se usavršavala na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu na odsjeku za solo pjevanje, a potom i na master studijama gdje je stekla zvanje mastera solo pjevanja.

Organizatori ovog koncerta su višegradsko Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" i Andrićgrad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana