Aleksiću i Kovaču književna nagrada "Pavle Marković Adamov"

Srna
Foto: Ilustracija

BILEĆA- Hercegovački pisci Šćepan Aleksić iz Bileće i Dragan R. Kovač iz Trebinja dobitnici su nagrade "Pavle Marković Adamov" za književni opus, koju dodjeljuje Kulturni centar "Karlovačka umetnička radionica".

Plakete sa likom Pavla Markovića Adamova, srpskog književnika i osnivača lista "Brankovo kolo", biće im uručene na svečanosti u Sremskim Karlovcima krajem marta.

Aleksić je danas izjavio Srni da je nagradu dobio za ukupno književno djelo, navodeći da je do sada napisao 10 knjiga - romana i zbirki pripovjedaka.

Aleksić, novinar u penziji, koji se četiri decenije bavio najviše agencijskim novinarstvom, rekao je da mu je posebno drago što će mu ta nagrada biti uručena u Sremskim Karlovcima - gradu velikog srpskog pjesnika Branka Radičevića.

Hercegovački pisci Aleksić i Kovač našli su se među velikanima književnosti poput Dejana Medakovića, Aleksandra Tišme, Ljiljane Habjanović Đurović, Pera Zupca, Duška Trifunovića i Vide Ognjenović, koji su ranije dobili tu nagradu, koja se dodjeljuje od 1988. godine.

U žiriju za nagradu "Pavle Marković Adamov" za književni opus, osim predsjednika Ekslibris društva Vojvodine Dušana Salatića, bili su Žarko Dimić direktor Arhiva SANU u Sremskim Karlovcima, te članovi Radovan Popović - književnik, Mirko Dimić - književnik i Nebojša Kuzmanović - direktor Arhiva Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana