Aleksandra Radović: Prva nagrada najljepše iznenađenje

Danijela Stokanić
Aleksandra Radović: Prva nagrada najljepše iznenađenje

Banjaluka - Sva putovanja i nastupi sa muzičarima iz banjalučkog Gradskog tamburaškog orkestra za mene predstavljaju pravo uživanje. Posebno lijepa sjećanja vežu me za Barselonu, gdje sam pjevala na magičnim fontanama.

Rekla je ovo mlada muzičarka iz Banjaluke Aleksandra Radović, koja je dobila specijalnu nagradu za najboljeg vokalnog solistu na nedavno održanom "Tamburica festu" u Novom Sadu. Ljubiteljima dobrog zvuka na novosadskoj muzičkoj smotri predstavila se nastupajući sa svojim matičnim ansamblom, banjalučkim Gradskim tamburaškim orkestrom.

Dvadesetjednogodišnja muzičarka na festivalu se predstavila izvođenjem pjesmama "Đelem, đelem" i "Ciganka sam mala".

- Ubijeđena sam da je na odluku žirija presudno uticala pjesma "Đelem, đelem", koju sam pjevala na romskom jeziku, a veoma je zahtjevna - ispričala je Radovićeva, dodajući da je ovo najveće priznanje koje je do sada dobila.

Kaže da uopšte nije očekivala specijalnu nagradu za najboljeg solistu manifestacije.

- Bila sam iznenađena kad su me proglasili za pobjednika. U tom trenutku osjetila sam nevjerovatnu radost, a danima kasnije sabirala sam utiske - rekla je Radovićeva.

Na "Tamburica festu" Banjalučanka je nastupila sa još nekoliko članova Gradskog tamburaškog orkestra i Evropskog omladinskog tamburaškog orkestra, ali pod nazivom "Kozarski biser" iz Gradiške.

- Svake godine nastupamo na ovom festivalu, mada uvijek pod drugim nazivom. Prošle godine smo se predstavili kao "Tamburaši sa Vrbasa" - priča Radovićeva.

Na manifestaciji je nastupilo 12 orkestara iz devet zemalja. Osim tamburaških sastava koji se predstavljaju tradicionalnim pjesmama, ali i novim autorskim kompozicijama, na festivalu su bila dobro poznata muzička imena, među kojima i legendarni Zvonko Bogdan.

Muzičarka koja je glasom osvojila publiku brojnih festivala kaže da će uvijek nastupati sa Gradskim tamburaškim orkestrom, sa kojim se priprema za nova putovanja.

- Planiramo nova gostovanja, kao što je odlazak u Sloveniju u julu, dok ćemo na Siciliji nastupati u septembru - kazala je Radovićeva.

Student prava 

Aleksandra Radović je student Pravnog fakulteta u Banjaluci. Član je banjalučkog Gradskog tamburaškog orkestra od 2009. godine. Prvi je solista ovog orkestra koji je dobio značku ovog ansambla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana