Aleksandar Tešić objavio roman “Crni Mesec u usponu”: Horor triler o ekološkoj katastrofi

B. P.
Aleksandar Tešić objavio roman “Crni Mesec u usponu”: Horor triler o ekološkoj katastrofi

BEOGRAD - Aleksandar Tešić, pisac koji je popularnost stekao serijalom epske fantastike “Kosingas”, objavio je novi roman “Crni Mesec u usponu”, koji predstavlja žanrovsku mješavinu krimi-priče i trilera sa elementima natprirodne strave.

Roman je inspirisan aktuelnim društveno-političkim tokovima u Srbiji, u kojima malo mjesta preostaje za pitanja ekologije i očuvanja prirode, i govori o zastrašujućim događajima koji su uslijedili nakon što je najveća svjetska rudarska kompanija stigla na Homolje u potrazi za bogatim nalazištima zlata. Dok serija tajanstvenih smrtnih slučajeva potresa mali homoljski gradić, iza kulisa tradicije i starih predanja naziru se užas, sirove strasti i opasne tajne.

Inspektor Uroš Stanojević je po kazni prebačen iz Beograda u sredinu koja mu je nepoznata i gdje se odjednom suočava sa svirepim ubistvima na koja mještani okreću glavu.

Anđelija Kerčulj je arheolog i vrši iskopavanja na lokaciji Belovode iz neolita gdje otkriva tragove kulta starog milenijumima koji se održao do današnjih dana, a koji je tradicionalno vezan za Veliku šumsku majku… Muma Paduri.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana