Akordeon art Istočno Sarajevo: Muzika Astora Pjacole za dobrodošlicu

Srna
Akordeon art Istočno Sarajevo: Muzika Astora Pjacole za dobrodošlicu

Istočno Sarajevo - Koncertom ansambla "Solisti di sud", kvinteta iz Srbije, u Istočnom Sarajevu svečano je otvoren osmi Internacionalni festival harmonike "Akordeon art".

Festival je svečano otvorio gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, koji je naglasio da je Muzička akademija biser Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Dekan Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu Dražen Kosorić kaže da su organizatori festivala Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Muzička akademija i Asocijacija za njegovanje akademske muzike "Novi zvuk". Kosorić ističe da je takmičarski dio programa ove godine proširen, jer je dodato nekoliko kategorija kamernih ansambala i orkestara harmonike, ali da nije zapostavljen ni revijalni dio programa, koji će i ove godine biti veoma bogat.

Član ansambla "Solisti di sud" violinista Jovan Bogosavljević kaže su djela Astora Pjacole, koja su izveli na otvaranju, interesantna za publiku koja je muzički obrazovana, ali i za širu publiku.

Programom festivala obuhvaćen je i solistički koncert Marije Vlasove sa Akademije muzike "Gnjesin" iz Moskve. U okviru manifestacije biće održana takmičenja solista, kamernih ansambala i orkestara harmonika, predavanja i koncerti eminentnih pedagoga i umjetnika svjetskog renomea.

Osmi internacionalni festival harmonike "Akordeon art" trajaće do sutra kada će biti i proglašenje pobjednika. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana