Akademija od februara u bioskopima

Aleksandra Madžar
Akademija od februara u bioskopima

Beograd - Film zasnovan na prvoj knjizi iz popularnog serijala autora Rišel Mid "Vampirska akademija - Sestre po krvi" u režiji Marka Votersa na repertoaru srpskih bioskopa biće od 13. februara, najavio je distributer "Megakom film".

Radnja se dešava na Akademiji Svetog Vladimira, koja ni po čemu nije obična privatna škola. To je tajno mjesto na kojem vampiri uče kako da koriste magiju, a dampiri (poluljudi, poluvampiri) prolaze kroz obuku da bi mogli da ih zaštite.

Dampiri štite moroje, miroljubive, smrtne vampire, od zlih strigoja, pripadnika besmrtne vrste vampira koji žele da unište moroje.

Dampiri, moroji i strigoji glavni su junaci svjetskog bestseler serijala "Vampirska akademija", koji je u Srbiji objavila "Laguna".

- Rouz Hetavej je dampirka i privatni čuvar svoje najbolje prijateljice Lise, vampirice i morojske princeze. Skrivale su se dve godine, ali su ipak uhvaćene i prisiljene da se vrate na akademiju, na mesto koje predstavlja najveću opasnost za njih - kazali su u "Laguni".

Rouz i Lisa naći će se uhvaćene u mrežu zabranjenih ljubavi i zastrašujućih noćnih rituala, ali najveća prijetnja od svih tek će uslijediti - strigoji, najmoćniji i najopasniji vampiri na svijetu, imaju sopstvene planove za Lisu...

Autor šest nastavaka serijala "Vampirska akademija", Mid je imala potpuno povjerenje u reditelja i u njegova rješenja.

- Oduševljena sam njegovim nevjerovatnim osjećajem za detalje i tokom cijelog projekta sam bila potpuno spokojna - rekla je spisateljica.

U filmu igraju Zoi Dojč, Lusi Fraj, Sara Hajlend, Olga Kirilenko, Dominik Šervud i drugi.

Mitologija

Režiser Mark Voters je primijetio da mitologija Rišel Mid i svijet koji je ona stvorila djeluju tako stvarno, a način na koji je to napisala je kristalno jasan, pa je rekao da je uživao radeći film.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana