"40 Fingers” u Banskom dvoru

M. M.
"40 Fingers” u Banskom dvoru

BANjALUKA - Koncert kvarteta akustičnih gitara “40 Fingers” iz Trsta biće održan večeras (subota) u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra sa početkom u 20 časova.

- “40 Fingers” je kvartet akustičnih gitara nastao 2017. godine, čiji su članovi četvorica italijanskih muzičara s potpuno različitim prethodnim muzičkim pričama, koji su pojedinačno na italijanskoj sceni već dobro poznati po svojim brojnim projektima kroz tzv. fingerpiking tehniku - najavili su iz Banskog dvora.

U sastavu su Mateo Brenci, Emanuel Grafiti, Enriko Marija Milanezi i Andrea Vitori.

- Ova četvorica gitarista na akustičnim gitarama istražuju nove zvučne svemire, izvodeći širok repertoar, od originalnih djela do covera vješto aranžiranih za četiri gitare, pružajući nam na taj način muzičke poslastice koje  oduševljavaju i iznenađuju publiku kroz reinterpretaciju velikih klasika moderne muzike. Na njihovom repertoaru mogu se čuti kompozicije od Pjacole do “Bitlsa”, te od “Dire Straitsa” do Erika Kleptona, krećući se dominantno kroz džez izraz, kao i kroz latinoameričku muziku, sve savršeno usklađeno s njihovim jedinstvenim stilom u koji su ugrađene i njihove originalne kompozicije - dodaju organizatori.

Njihova obrada pjesme “Bohemian Rhapsoddž”, grupe “Kvin”, broji gotovo pet miliona pregleda na “Jutjubu”. Ova četvorica izvođača dijele i strast prema svijetu filma i filmske muzike, što ih je usmjerilo da, osim popularnih, obrade i poznate filmske numere. Između ostalog, uradili su i obradu glavne teme “Ratova zvijezda”.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana