18. Glasov Sajam knjige: Stižu klasici i hitovi

Aleksandra Madžar
18. Glasov Sajam knjige: Stižu klasici i hitovi

Banjaluka - Pripreme za "Glasov" 18. međunarodni sajam knjige, školskog pribora i kancelarijske opreme, koji će biti održan od 17. do 23. septembra u sportskoj dvorani "Borik", su u punom jeku kako bi izdavači i posjetioci bili u prilici da sedam dana uživaju u pisanoj riječi.

Ovogodišnju veliku smotru u kojoj knjiga ima glavnu ulogu besjedom će otvoriti banjalučki književnik Berislav Blagojević, a moto Sajma je "Knjiga na dar".

Više od 100 izdavača, koji su poslali potvrdu da učestvuju na Sajmu, najavili su da u Banjaluku stižu sa mnogo novih naslova, ali i dobro poznatih djela velikana svjetske književnosti.

Zaljubljenici u pisanu riječ imaće priliku da se upoznaju sa novim izdanjima izdavača iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bjelorusije i drugih zemalja.

Izdavačka kuća "Laguna" iz Beograda predstaviće se sa najnovijom produkcijom.

- Reč je, pre svega, o novom romanu Paola Koelja "Rukopis otkriven u Akri", koji će se u knjižarama u Srbiji pojaviti 18. septembra. Naravno, jedan od hitova Sajma biće i roman "Dugovečnost" Svetislava Basare, koji se našao u najužem izboru za nagradu "Meša Selimović" - najavila je portparol ove izdavačke kuće Tanja Ljubisavljević.

Ona je posebno skrenula pažnju na knjigu "Vidovite priče", koju je napisao Ljubivoje Ršumović, a ilustrovao Dušan Petričić, poznati ilustrator i karikaturista. Ni najmlađi čitaoci neće biti uskraćeni za dobru literaturu, pa će se na "Laguninom" štandu naći i romani "Deca Bestragije" Uroša Petrovića i "Jovanovo Zaveštanje" Vanje Bulića.

Direktor izdavačke kuće "Kairos" iz Sremskih Karlovaca Rajko Kosijer najavio je da će ljubitelji poezije na njihovom štandu imati priliku da nađu zbirke pjesama Đure Jakšića, Branka Miljkovića, Momčila Nastasijevića, Rastka Petrovića…

- Među novim izdanjima, koje ćemo predstaviti, su i tri romana književnika iz Beograda, Adriane Ane "Daj sve od sebe", Ljube Radenovića "Trag limunove boje" i Viktora Davidovića "Sedam dana do ponedjeljka".

Popusti

Kao i na svakom sajmu, iz izdavačkih kuća poručili su da će tokom ovih sedam dana važiti standardne sajamske cijene. Na štandu "Lagune" knjige će biti niže za 15 odsto od uobičajenih, uz dodatni popust od 10 odsto na kupovinu tri ili više knjiga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana