Završeni “Prolećni Brankovi dani 2022”: Dali duhovnu snagu svakodnevici

I. B.
Završeni “Prolećni Brankovi dani 2022”: Dali duhovnu snagu svakodnevici

SREMSKI KARLOVCI - Na 198. rođendan Branka Radičevića juče su svečano zatvoreni “Prolećni Brankovi dani 2022” u Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Novom Sadu.

Ova tradicionalna manifestacija bila je ispunjena raznovrsnim programom mladih pjesnika, glumaca i muzičara u Sremskim Karlovcima i Novom Sadu.

Povodom svečanog zatvaranja iz Banjaluke se javila pjesnikinja Danijela Regojević, čija je prva knjiga pjesama nedavno promovisana na ovoj manifestaciji.

- Toliko gostoprimstva i topline nisam nikad osjetila ni u kom obliku u nekim drugim književnim krugovima. Naprosto je bilo bajkovito i ostajem doživotno zaljubljena u Sremske Karlovce - rekla je Regojevićeva.

O proteklim “Prolećnim Brankovim danima 2022” predsjednik Brankovog kola Nenad Grujičić je istakao da su u dobu predapokaliptične napetosti i planetarnog straha uspjeli da pozitivno oplemene javni kulturni i životni prostor.

- Dali smo ljudski smisao i duhovnu snagu svakodnevici, koja, zavitlana na medijskim ringišpilima, vrvi od onespokojavajućih vesti odasvud - rekao je Grujičić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana