Vladimiru Pištalu uručena nagrada "Meša Selimović"

Srna
Vladimiru Pištalu uručena nagrada "Meša Selimović"

BEOGRAD - Nagrada "Meša Selimović", koju Kompanija "Novosti" dodjeljuje 32. put, uručena je književniku Vladimiru Pištalu za njegovo djelo "Značenje džokera".

Laureatu za najbolju knjigu u 2019. godini, na mjestu srušene Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu, nagradu je uručio glavni i odgovorni urednik "Novosti" Milorad Vučelić.

Pištalo, koji živi i radi u SAD, rekao je da je njegova knjiga zapravo o smijehu, koji održava ljude kao i hljeb, a mnogi mislioci su pokušavali da ga odgonetnu.

On je istakao da svi ljudi žive sa smijehom kao velikom misterijom.

"Razmišljajući o svojoj knjizi, pitam se šta znači džoker, a to je uvek nešto neočekivano, potencijalnost, da čovek ustane jednog jutra pun nade da će se nešto desiti, a ne sa ugašenom nadom", rekao je Pištalo.

On je izrazio zadovoljstvo što je nagradu primio na Kosančićevom vencu, navodeći da mu je to jedan od najdražih prostora u gradu iz više razloga, prenijeli su beogradski mediji.

"Tu je ulica koju je vreme zaboravilo, sa lepom statuom Kosančić Ivana, koja je jednom bila ukradena i zatim vraćena", rekao je Pištalo.

Pištalo je nagradu trebao da primi u martu u Narodnom pozorištu u Beogradu, ali je zbog virusa korona sve otkazano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana