"Uz let ptica" nova zbirka poezije Milorada Đurđevića

Srna
"Uz let ptica" nova zbirka poezije Milorada Đurđevića

DERVENTA- Književnik Milorad Đurđević objavio je novu zbirku pjesama "Uz let ptica", a inspiraciju za pjesme pronašao je u crtežima svoje unuke Katarine.

Zbirka pjesama objavljena je simbolično na Vidovdan, a u izdanju Srpskog književnog kluba "Vihor" iz Dervente, čiji je Đurđević član, kao i Udruženja književnika Republike Srpske.

Đurđević je rekao da je ovo njegova 11. samostalna zbirka pjesama, a sedma posvećana djeci i da je za 29 godina književnog rada objavio i 15 neobičnih i jedinstvenih bajkovitih slikovnica.

"Inspiraciju za pjesme iz ove zbirke pronašao sam u crtežima svoje unuke Katarine, koja ima šest i po godina i njene petogodišnje sestrice Isidore, a koje ne propuste nijedan dan da na papir bojicama ne prenesu dio svojih dječijih maštarija. Upravo su te zasanjane maštarije pobudile kod mene tok i sadržaj stihova od kojih je satkana i ova neobična slikovito bajkovita zbirka pjesama za djecu i omladinu", naveo je Đurđević.

Recenzenti pjesama i crteža su književnik Ranko Preradović iz Banjaluke i profesor srpskog jezika Daliborka Malešević i akademski slikar Vujadin Malešević iz Dervente.

Đurđević je naveo da je zbirka pjesama štampana u 500 primjeraka i koji će tradicionalno biti uručeni na dar "djeci koja se znaju radovati lijepom poklonu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana