U Bileći promovisana zbirka pjesama "Nijemi govornici"

Srna
U Bileći promovisana zbirka pjesama "Nijemi govornici"

BILEĆA- Zbirka pjesama "Nijemi govornici" autora Radinka Krulanovića iz Nikšića, koja govori i o značaju srpskog jezika, promovisana je u Parohijskom domu u Bileći.

prijatelji, omiljeni pjesnici, srpski nacionalni junaci, kolegama profesorima koji su pružili otpor čupanju srpskog jezika iz obrazovnog sistema, saopšteno je iz Narodne biblioteke u Bileći.

– I kamen je nijemi govornik, takođe nijemi govornici su i kosovsko-metohijski manastiri kao knjige od kamena. Nijemi govornik je i srpska tradicija, predanje koju preuzimamo i čuvamo samo onda kada razumijemo njen nijemi govor – navodi se u saopštenju.

Sve to, kako je istaknuto, snagom znamenovanja govori iz Krulanovićevih pjesama, koji je jedan od 27 prosvjetnih radnika koji su 2004. godine stali u odbranu srpskog jezika i zbog toga ostali bez posla u Crnoj Gori.

Krulanović je pjesnik i publicista, profesor filozofije i logike iz Nikšića, aktuelni direktor Narodnog pozorišta u Nikšiću.

Sva njegova poezija je, kako se ističe, u duhu pravoslavlja, čovjekoljublja i pozivanja da nezaboravimo svoje korijene, svoj identitet i da sačuvamo ono ljudsko u sebi i u ovim smutnim vremenima.

Krulanović je objavio četiri zbirke poezije “Tišinom ti govorim”, “Riječi koje ne dajem olako”, “Ad fontes” i Nijemi govornici.

Član je Udruženja književnika Srbije. Promociju je sinoć organizovala Narodna biblioteka “Vladimir Gaćinović” iz Bileće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana