Tanja Stupar Trifunović besjedom otvara "Glasov" sajam knjige

M. M.
Foto: Aleksandar Čavić

BANjALUKA - Međunarodni sajam knjige u organizaciji "Glasa Srpske", 26. po redu, koji će biti održan od 14. do 20. septembra u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci, besjedom će otvoriti banjalučka književnica Tanja Stupar Trifunović.

Sajam prošle godine nije održan, a ove godine organizatori najavljuju bogat program, koji će uskoro biti objavljen, kao i sajamske popuste i povoljnosti regionalnih izdavača, koji svake godine svoja izdanja predstavljaju publici u Banjaluci.

Među izdavačima ove godine, svoja najnovija izdanja predstaviće "Laguna", "Vulkan", Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, "Dereta" i mnoge druge.

Književnica Tanja Stupar Trifunović jedna je od najznačajnijih književica u regionu, dobitnica je "Zlatnog suncokreta", Evropske nagrade za književnost i brojnih drugih priznanja. Među djelima koja je objavila, ističu se romani "Satovi u majčinoj sobi", Otkako sam kupila labuda", te zbirka poezije "Razmnožavanje domaćih životinja". Njena djela prevođena su na nekoliko svjetskih jezika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana