Stiže roman “Pre poplave” u izdanju “Imprimatura”: Oživljeni mitovi o vodenim bićima

I. B.
Stiže roman “Pre poplave” u izdanju “Imprimatura”: Oživljeni mitovi o vodenim bićima

BANjALUKA - Roman “Pre poplave” češke književnice Ane Bolave u naredne dvije sedmice naći će se u pretprodaji u izdanju “Imprimatura”.

Kako su saopštili iz ove izdavačke kuće prethodna dva romana Ane Bolave prikupila su pravu armiju čitalaca i obožavalaca.

- Češka književnica romanom “Pre poplave” zaključuje slobodno uvezanu trilogiju o sudbinama nesvakidašnjih junaka u malom češkom mjestu Rečovicama. Hanu Strnadovu, junakinju koju smo upoznali u prethodnom romanu, više privlači podvodni svijet nego međuljudski odnosi u gradu, a njenu vilu na obali rijeke posjećuje nepoznati gost koji, po svemu sudeći, ne pripada zemaljskom svijetu - naveli su iz “Imprimatura”.

Kako su objasnili Ana Bolava ovaj roman, u kojem oživljava mitove o vodenim bićima, posvećuje rijekama i svim njenim stvorenjima.

- Značaj rijeke sada je dostigao vrhunac i upravo ona igra jednu od centralnih uloga u rješavanju zakomplikovanih sudbina junaka. Rijeka živi svojim životom. Poslije duge suše, nivo vode neočekivano raste i vraća stanovnicima ono što su u nju neljubazno bacili tokom godine. Donosi li nadolazeća poplava samo razaranje ili će junaci Ane Bolave sveprisutni miris pokvarene ribe zamijeniti makar i nagovještajem srećnog kraja - saopštili su iz “Imprimatura”.

Ovaj roman čitaoci će moći da poruče i preko sajta sa posebnim popustom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana