Sestre Stupar napisale najbolje literarne radove

Srna
Foto: Ilustracija

NOVI GRAD, - Literarni radovi sestara Jane i Nađe Stupar iz Novog Grada pobijedili su na regionalnom takmičenju na konkursu Crvenog krsta o temi "Znanjem protiv mina", povodom Nedjelje upozoravanja na opasnost od mina, koja traje do sutra.

Jana, učenica osmog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić", inspiraciju za pjesmu dobila je iz razgovora vođenih u krugu porodice.

"Znali smo često pričati o opasnostima od mina. Podsjećali su nas da postoji ova opasnost i da moramo biti oprezni kad smo u prirodi", rekla je Jana.

Nađa pohađa drugi razred Gimnazije "Petar Kočić" u Novom Gradu i već je nagrađivana na konkurusu u vezi sa opasnostima od mina.

"Važno je podsjećati da postoji opasnost od mina, posebno mlade. Treba da znaju da im jedan korak može biti presudan", istakla je Nađa Stupar.

Sestre kažu da svi koji učestvuju na konkursu nekako očekuju da će njihov rad biti prepoznat, te da je tako bilo i sa njima, ali su ipak bile iznenađene i veoma radosne kad su saznale da su obje osvojile prvo mjesto.

Obje učestvuju i na ostalim konkursima koji se objavljuju tokom školske godine.

Sekretar Crvenog krsta u Novom Gradu Danijela Ćurguz rekla je da su u ovoj organizaciji ponosni jer su prva mjesta u kategoriji literarnih radova na regionalnom takmičenju osvojile učenice.

"Posebno nam je drago jer je riječ o sestrama. Ostaje da vidimo kako će radovi biti ocijenjeni na republičkom nivou", rekla je Ćurguzova i dodala da je Crveni krst u Novom Gradu obezbijedio prigodne poklone sestrama Stupar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana