Sajlu Sofiću nagrada “Zmijanče”

Agencije
Sajlu Sofiću nagrada “Zmijanče”

Pelagićevo - Osnovac iz Pelagićeva Sajlo Sofić pobijedio je na literarnom konkursu i osvojio nagradu “Zmijanče”, koja se dodjeljuje učenicima osnovnih škola u Republici Srpskoj za prozna i poetska ostvarenja u slobodarskom duhu Petra Kočića, prenose agencije.

Nagrada će Sofiću biti uručena u nedjelju, 25. avgusta, u Stričićima na centralnoj svečanosti 48. “Kočićevih susreta”.
Sofić, koji je učenik devetog razreda Osnovne škole “Vaso Pelagić”, nagrađen je za njegovu “Ponosnu pjesmu” u konkurenciji sedamdesetak osnovaca iz svih krajeva Republike Srpske.

- Petar Kočić i svi njegovi junaci bili su ponosni i časni ljudi koji su se hrabro borili sa mnogim životnim nedaćama. Nisu se nikada predavali, ni pred jednom preprekom nisu klonuli, već su naprotiv, grabili naprijed, a ponos i urođeni planinski prkos su im davali snagu da istraju. Tu njihovu borbenost i ponos protkao sam kroz stihove svoje pjesme i to je suština cjelokupnog Kočićevog stvaralaštva - rekao je Sofić.

On je istakao da je ponosan što je Srbin i na slavnu prošlost svojih predaka i njihovu slobodarsku opredijeljenost.

Sofićeva nastavnica srpskog jezika Marica Nestorović o Sajlu ima samo riječi hvale.

- Sajlo je odličan učenik i sigurno će biti žvukovacž i učenik generacije. Veoma je talentovan za pisanje i najvredniji član Literarne sekcije. Redovno učestvuje na svim literarnim konkursima i do sada je imao dosta uspjeha - kaže Nestorovićeva.

Na čelu žirija za dodjelu nagrade “Zmijanče” mladim stvaraocima bio je profesor Ostoja Dulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana