Protest prekinuo promociju knjige: Intervenisala policija

GS
Protest prekinuo promociju knjige: Intervenisala policija

KOTOR - Promociju romana “Papir” Gorana Petrovića, koji slovi za jednog od najznačajnih srpskih pisaca u posljednje dvije decenije, u Kotoru je večeras prekinula grupa građana, pa je i policija intervenisala.

Promocija je prekinuta na početku, ali nastavljena nakon što su građani, noseći primjerke knjige „Najveći zločin u istoriji”, mirno izašli, piše crnogorski Dan.

Jedna od građanki je iz zadnjeg reda, preko megafona, “naredila” univerzitetskom profesoru, teoretičaru i istoričaru književnosti, Aleksandru Jerkovom da prekine izlaganje o djelu, na šta je publika bila neprijatno iznenađena, zatečena i uznemirena.

Građani su saopštili da protestuju jer, kako tvrde, njima nije dozvoljeno da u Kotoru predstave knjigu ,,Najveći zločin u istoriji” novinara i publiciste Jovana Čubranovića. Ovo djelo je originalno štampano na španskom jeziku u Meksiku 1934. Na crnogorski jezik knjiga je prevedena je 2022. godine pod pokroviteljstvom Crnogorsko-američke asocijacije, a knjiga je već predstvljena krajem januara u Podgorici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana