Promovisana knjiga pjesničkom vitezu Šumadije

Srna
Promovisana knjiga pjesničkom vitezu Šumadije

BEOGRAD - Udruženje za odbranu ćirilice “Dobrica Erić” večeras je u Pančevu promocijom knjige “Pesnički vitez Šumadije Dobrica Erić” o osnivaču Udruženja i velikom srpskom pjesniku i borcu za srpski jezik i ćirilično pismo obilježilo slavu – Svetog Ćirila i Metodija.

Predsjednik Skupštine Udruženja za odbranu ćirilice Ljubinko Stojanović rekao je Srni da je knjiga izašla iz štampe u martu kada je Udruženje obilježilo dvije godine od smrti Erića, ali da usljed epidemiološke situacije do sada nije bilo prilike za promociju kakvu Erić zaslužuje.


“Sada smo iskoristili priliku da za našu slavu i novouspostavljen praznik - Dan slovenske pismenosti promovišemo knjigu o Eriću u lepom ambijentu punom dece i omladine, jer je jako važno da onog koji se toliko borio za ćirilicu pomenemo baš na ovaj dan”, rekao je Stojanović.

Udruženje proslavlja Svetog Ćirila i Metodija od osnivnja 2009. godine, u čast tvoraca prvog književnog jezika svih Slovena koji je u nauci nazvan staroslovenski.

Predstavnici Udruženja su jutros sa predstavnicima ambasada slovenskih zemalja, povodom Dana slovenske pismenosti, položili vijence i cvijeće na spomenik Ćirilu i Metodiju u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana