Promovisan “Zbornik” Kluba književnika “Savovanje”

Srna
Promovisan “Zbornik” Kluba književnika “Savovanje”

ŠAMAC - Klub književnika “Savovanje” iz Šamca organizovao je večeras promociju “Zbornika” ovog kluba i čitanje ljubavne poezije posvećene ženi i 8. martu.

Predsjednik Književnog kluba “Savovanje” Miladin Stojanović rekao je Srni da je ovo prvi samostalni “Zbornik” “Savovanja” izdat u čast 45 godina postojanja ovog kluba, gdje je zastupljeno svih 28 članova kluba koji su danas živi i rade.

“Ovo je jedinstvena prilika da promovišemo žZbornikž naših članova, koji su iz Šamca, Vukosavlja, Modriče, Dervente, Pelagićeva, Brčkog”, istakao je Stojanović u galeriji Centra za kulturu.

Priređivač “Zbornika” Ilija Pavlović rekao je da prvi samostalni “Zbornik” “Savovanja” predstavlja istorijski dokument.

“To je presjek rada Književnog kluba žSavovanjež od 1976. do 2021. godine. Ovim smo se odužili našim prethodnicima koji su umrli, a postavili su temelje na polju kulture od 1976. godine”, naveo je Pavlović.

On je dodao da su u “Zborniku” zastupljeni različiti žanrovi, pezija, proza, fragmenti iz romana, aforizmi, publicistika i drugo.

Član “Savovanja” Snežana Ignjić iz Brčkog rekla je da je ovo najbolji rezultat rada gdje su zastupljeni radovi svih članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana