Promovisan roman “Dah Božji”

Srna
Promovisan roman “Dah Božji”

ZVORNIK - Na platou ljetne pozornice u Zvorniku večeras je promovisan roman “Dah Božji” autora Željka Nestorovića porijeklom iz Bijelog Polja, a koji živi i radi u Zvorniku.

Roman “Dah Božji” izašao je u izdanju zvorničke izdavačke kuće “ASoglas”.

Nestorović je izrazio zadovoljstvo što je ovom promocijom razbijena učmalost koju je sa sobom donio virus korona, ali sa porukom da se ipak treba pridržavati svih propisanih preventivnih mjera.

On je naveo da je radnja romana priča o ljubavi dvoje mladih u savremenom svijetu sa svim problemima, nedaćama i borbama, dodavši da je u romanu ubačen i motiv praštanja.

“Romanom sam htio da pokažem da ljubav nije nešto vrhunsko, nego da ima još jedan značajan nivo, a to je praštanje kada čovjek postaje mnogo bolji nego što ustvari jeste”, rekao je Nestorović.

Prema njegovim riječima, u pozadini svakog romana, a napisao ih je do sada pet, osnova je vjerovanja u nešto dobro, u ljubav, prijateljstvo, u neko bolje sutra kojem svi teže i žele da ostvare.

Recenzent Andrea Radiša smatra da je u savremenom svijetu u kome su vrline skrajnute i u kome se nerijetko živi po pricipu “oko za oko, zub za zub”, i u kome niko nema vremena za sebe, a posebno za druge, Nestorović prikazuje junaka koji svojom veličinom i vrlinama odudara od današnjeg vremena.

“Roman neće ostaviti ravnodušnim čitaoca koji je spreman da napravi pretres svojih sjećanja i da odgovori na pitanja koja se nameću čitanjem ovog književnog djela”, rekla je Radiša.

Recenzent Aleksandra Petrović Matić rekla je da je Nestorović u romanu vješto oblikovao likove i situacije sa kojima čitalac stupa u nevjerovatno duboku intimnu vezu baš zbog ljepote muško-ženske veze.

Predstavnik izdavačke kuće “ASoglas” Dejan Spasojević rekao je da je “Dah Božji” prvi roman koji se proviše u Zvorniku, nakon šest mjeseci od kada je proglašena epidemija virusa korona.

“Drago mi je da smo počeli sa promocijom, ovoga puta na otvorenom, da se vrati taj dio kulturnog života, da ljudi jednostavno zadovolje potrebu za ovom vrstom kulture”, rekao je Spasojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana