Promocija knjige Gordane Latinović sutra u Kozarskoj Dubici

S. Đ.
Promocija knjige Gordane Latinović sutra u Kozarskoj Dubici

KOZARSKA DUBICA - Knjiga “Priča naša potkozarska (Damar je davno zanijemio tajne krijući)” autorke Gordane Latinović biće promovisana sutra u Velikoj sali Skupštine opštine Kozarska Dubica, sa početkom u 19 časova.

Autorka knjige je inače profesorka srpskog jezika i književnosti koja je na put izvela mnoge generacije dubičke Gimnazije. Djelo, objavljeno u izdanju Matice srpske kazuje o njenim precima, njihovim životima i sjećanjima, ali i priču o tri rata, koja su protutnjala Potkozarjem, priču u kojoj se može prepoznati svaka srpska krajiška porodica iz ovog herojskog kraja.

Recenzent knjige prof. dr Goran Latinović navodi da je rukopis pouzdan vodič kroz istoriju Međuvođa i Kozarske Dubice, te da je zbog toga, kao svojevrsna lokalna hronika zanimljiv mještanima, ali i onima koje je život odveo daleko od rodnog kraja.

- Uspomene i razmišljanja profesorke Gordane Latinović zrače toplinom koja će nesumnjivo zainteresovati čitaoca da sazna više o potkozarskim Latinovićima. Čitaocima se pruža prilika da, zahvaljujući spisateljkinom pripovjedačkom šarmu, sagleda dio istorije koja kao da je prototip srpske krajiške porodice sa svim onim što je činilo prošlost srpskog naroda u ovoj oblasti - naveo je Latinović u recenziji.

Promociju organizuje Narodna biblioteka Kozarska Dubica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana