Program "Poeziju će svi čitati" održan u Banjaluci

M. M.
Foto: B.Brezo

BANjALUKA - Program "Poeziju će svi čitati - banjalučka lira" u susret 5. festivalu književnosti "Imperativ" i Danu Grada Banjaluka održan je sinoć u koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Publici, koja je urednik događaja i bira svoje ili tuđe pjesme koje će da čita, ovog puta pridružili su se pjesnici iz Banjaluke koji su bili učesnici festivala "Imperativ" u prethodnih nekoliko godina.

Pjesnici iz Banjaluke Danijel Gatarić, Tanja Stupar Trifunović, Milan Rakulj, Berislav Blagojević, Tatjana Bijelić, Dragana Grujinović, Vladana Perlić, Aleksandra Čvorović, Hristina Mrša, Stevo Grabovac,, Mihaela Šumić i Ernest Bučinski čitali su autorsku poeziju.

Publika je čitala stihove Desanke Maksimović, Vladislava Petkovića Disa, Zorana Teofilovića, Dušana Stojanovića i drugih.

- Ovakav koncept večeri poezije bez pjesnika, gdje je publici ostavljen izbor da čita poeziju koju želi je još jedan od načina promocije i popularizacije stvaralaštva domaćih autora - saopšteno je iz Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ", koji je ovaj događaj organizovalo u saradnji sa Banskim dvorom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana