Piscu Radovanu Markoviću Belom nagrada “Ramonda Serbika”

Agencije
Piscu Radovanu Markoviću Belom nagrada “Ramonda Serbika”

Niš - Književna nagrada “Ramonda serbika” za cjelokupno književno djelo izabranog pisca i njegov doprinos književnosti i kulturi, koja se tradicionalno dodjeljuje tokom održavanja Književne kololonije u Sićevu kod Niša, za ovu godinu pripala je piscu Radovanu Markoviću Belom, prenose agencije.

Žiri, čiji je predsjednik Aleksandar Jovanović i članovi Vladislav Bajac i Stana Dinić Skočajić, odlučio je da nagradu dodijeli Markoviću za cjelokupno djelo u kojem je izuzetnim jezičkim majstorstvom i modernim književnim postupkom, stvorio univerzalnu sliku svoga zavičaja - saopštio je danas organizator književne kolonije Niški kulturni centar.

Književna kolonija Sićevo osnovana je 1991. godine, kao orginalna i kreativna manifestacije te vrste na Balkanu, a njen osnivač je pisac i književni prevodilac iz Niša Mihajlo Ignjatović. Kolonija ima međunaodni karakter budući da okuplja pisce iz više zemalja.

Dvadeset i treća po redu književna kolonija biće održana sredinom septemba u Sićevu, a, osim nagrade “Ramonda serbika”, organizator kolonije dodjeljuje i priznanje “Mikina čaša” kao znak sjećanja na njenog osnivača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana