Pisci bijeljinske podružnice predstavili svoja djela

Srna
Pisci bijeljinske podružnice predstavili svoja djela

BIJELjINA - U Muzeju Semberije večeras je održano Književno veče Uduženja književnika Republike Srpske, podružnice u Bijeljini, na kojoj je 10 pisaca publici predstavilo djela na kojima su radili u prethodnih godinu dana.

Predsjednik bijeljinske podružnice Momčilo Koprivica rekao je novinarima da je ovo redovno okupljanje članova, gdje publici prezentuju ono na čemu su radili u prethodnom periodu.

On je naveo da ova podružnica okuplja 12 aktivnih članova i da nastoje da podmlade svoje redove, jer je veliki broj njih u zrelim godinama.

Koprivica je podsjetio da u prethodne dvije godine zbog virusa korona nisu održavali ovakva okupljanja, zbog zaštite zdravlja članova i epidemioloških mjera.

Književnik iz Rogatice Milad Obrenović rekao je da će večeras govoriti jednu rodoljubivu pjesmu.

Obrenović je naveo da do sada ima objavljenu oko 21 knjigu, među kojima su aforizmi, poezija, pripovijetke, roman...

“Ne planiram da prestajem da pišem jer je čovjek živ dok radi, služi me inspiracija”, rekao je on i dodao da uskoro treba da izađu dvije zbirke poezije za djecu.

On je naveo da piše već 35 godina, prvu knjigu je objavio nakon rata 1999. godine, da su njegova djela prevođena na 10 jezika i da je dobitnik više od 170 nagrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana