Objavljena knjiga “Najbolji filozofski eseji”: Prva stepenica akademskog pisanja

B.P.
Foto: G.S.

BANjALUKA - Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja “Sofija Banja Luka” objavilo je novu publikaciju “Najbolji filozofski eseji”, koja sadrži tekstove koji su tokom 2021, 2022. i 2023. godine pristigli na konkurs za najbolji filozofski esej.

Publikacija je namijenjena nosiocima obrazovnog procesa koji stupaju na prvu stepenicu akademskog pisanja, kako učenicima, tako i profesorima, ali i ostalima koji se svojim angažmanom uključuju u naučne tokove akademske spisateljske zajednice.

 Ova knjižica predstavlja tematski raznoliku, ali po analizi filozofskih problema jedinstvenu knjižicu, u kojoj možemo čitati argumentativne filozofske eseje dvanaest autora. 

Objavljena razmišljanja su prodorne analize velikih i teških tema, koje autori tekstova vješto uvezuju spoznajama iz različitih područja, da bi sve to zajedno predstavili putem svojih argumenata i kontraargumenata. 

Autentičnost koja krasi ove mlade autore rasvjetljuje njihovu slobodu življenja u istini i upravo stoga je ovakva jedna knjižica neophodna prilikom upućivanja u akademsko bavljenje filozofijom. 

Autori zastupljeni u ovoj knjižici su: Tarik Čolić, Evita Bojkovac, Luka Đukanović, Lejla Bećirović, Zlata Veronika Bošnjak, Marko Pavlović, Kristina Marić, Ana Gogić, Nemanja Tubonjić, Dunja Babić, Aleksandar Pavlić i Nina Kurt. Konkurs za najbolji filozofski esej se raspisuje povodom Međunarodnog dana filozofije koji se obilježava svakog trećeg četvrtka u novembru. Učesnici konkursa su srednjoškolci (i studenti) državljani Bosne i Hercegovine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana