Objavljen konkurs za priznanje “Milenko Stojičić”: Nagrada kao sjećanje

G.S.
Objavljen konkurs za priznanje “Milenko Stojičić”: Nagrada kao sjećanje

MRKONjIĆ GRAD - Udruženje “Klub umjetničkih duša” objavilo je javni konkurs za dodjelu 2. književne nagrade “Milenko Stojičić - najgladnija knjiga na svijetu”, za knjigu priča ili roman, objavljene u 2022. godini.

Kao znak sjećanja za Stojičićev nemjerljivi doprinos u razvoju maternjeg jezika kroz književne forme i oblike koje je koristio u svom bogatom opusu (priče, romani, poezija, kritika), nagrada se dodjeljuje autorima za prvu objavljenu knjigu, odnosno afirmisanim književnicima koji budu stvorili djelo na književnom tragu Milenka Stojičića.

Nagradu finansijski podržavaju Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i opština Mrkonjić Grad. Sastoji se od unikatne povelje i novčanog iznosa. Pravo učešća na javnom konkursu imaju autori koji pišu na južnoslovenskim jezicima bez obzira u kojoj zemlji žive i stvaraju. Konkurs je otvoren do 6. oktobra.

Saopštenje za javnost o nagrađenim književnicima biće objavljeno 10. decembra, a nagrada će biti dodijeljena 14. decembra.

Knjiga priča/roman šalje se u tri primjerka na adresu organizatora: Klub umjetničkih duša, Milana Budimira 140, 70260 Mrkonjić Grad, sa naznakom: Za književnu nagradu “Milenko Stojičić”. Uz knjige treba dostaviti biografiju, tačnu adresu stanovanja, i-mejl adresu i telefonski broj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana