Novi Murakami na engleskom - 2014.

Agencije
Novi Murakami na engleskom - 2014.

Tokio - Željno očekivani engleski prevod novog romana Harukija Murakamija trebalo bi da se u knjižarama pojavi početkom sljedeće godine, prenose japanski mediji, a javljaju agencije.

"Bezbojni Cukuru Tazaki i njegove godine hodočašća" na japanskom je objavljen prošlog mjeseca i u prvoj nedjelji prodaje izdavač je naručio milion primjeraka.

Legije obožavalaca Murakamijevog lika i djela širom svijeta sada sa nestrpljenjem očekuju engleski prevod na kome radi profesor Univerziteta u Arizoni Filip Gabrijel.

Gabrijel, koji je preveo i trilogiju "1Q84" sa stručnjakom sa Harvarda Džejom Rubinom, prevod novog romana trebalo bi da završi do kraja godine kako bi knjiga bila objavljena naredne, prenosi AFP.

Najnoviji Murakamijev roman je priča o mladom čovjeku koji pokušava da se pomiri sa prošlosću i koristi ponuđenu romansu da stane na noge.

Murakami, čiji su romani prevedeni na 40 jezika, slavu je stekao knjigama "Norveška šuma", "Južno od granice, zapadno od sunca", "Igraj, igraj, igraj" koje je u Srbiji prevela "Geopoetika" i najavila skoro i prevod novog romana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana