Milan Rakulj dobitnik nagrade "Pečat varoši sremskokarlovačke"

M.M.
Milan Rakulj dobitnik nagrade "Pečat varoši sremskokarlovačke"

SREMSKI KARLOVCI - U Sremskim Karlovcima danas će biti otvoreni "Proljećni Brankovi dani 2022", najveća pjesnička manifestacija u Srbiji posvećena Branku Radičeviću, velikom srpskom pjesniku evropskog lirskog romantizma 19. vijeka.

Tokom ceremonije svečanog otvaranja biće uručena prestižna književna nagrada "Pečat varoši sremskokarlovačke". Jedan od ovogodišnjih laureata je pjesnik iz Banjaluke i novinar "Nezavisnih novina" Milan Rakulj, koji je priznanje dobio za zbirku "Razglednice iz Trećeg svijeta".

- Riječ je o nagradi za poeziju starijoj od svih nas, ovogodiših dobitnika, koja se dodjeljuje od 1967. godine.  Među dobitnicima su neka od najvećih imena srpske i južnoslovenske poezije posljednjih 55 godina. Što se mene tiče taj podatak, kao i simboli Sremskih Karlovaca i simboli lika i djela Branka Radičevića, koje u sebi "Pečat" nosi, dovoljna su tri razloga da na ovom priznanju budem zahvalan - rekao je Rakulj.

Osim Rakulja nagrade su dobili Andrija Radulović za knjigu "General i lasta", Ivan Despotović za zbiriku "Plava knjiga", te Dajana Petrović za svoje djelo "Pesma je došla po mene".

Ovogodišnja pjesnička smotra biće posvećena obilježavanju 175 godina od štampanja prve knjige pjesama Branka Radičevića, i trajaće do 28. marta.

Programi u okviru manifestacije biće realizovani u Sremskim Karlovcima i Novom Sadu.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana