Miladu Obrenoviću priznanje opštine Rogatica: Život u službi pisane riječi

S.M.
Miladu Obrenoviću priznanje opštine Rogatica: Život u službi pisane riječi

ROGATICA - Pisac, aforističar i publicista Milad Obrenović dobio je specijalnu zahvalnicu od strane opštine Rogatica za svoj doprinos razvoju kulture i književnosti.

Rogatica je iznjedrila plejadu poznatih i priznatih književnika i književnih stvaralaca, ali Obrenović (70), koji je do sada objavio 30 knjiga poezije, aforizama, epigrama, pripovijetki i basni, ima status umjetnika u kulturi kao književnik koji živi i radi u Rogatici. Sam pisac kaže da među brojnim nagradama i priznanjima ono dobijeno u rodnom kraju ima za njega poseban status.

- Prema mojoj evidenciji, listajući zahvalnice, povelje i druge papire, nagrađivan sam 226 puta. Sve nagrade su mi drage i vrijedne, ali ipak izdvajam posljednju koju sam dobio od moje opštine Rogatica. Radi se o zahvalnici koja se dodjeljuje za zasluge u razvoju kulture i stvaranju pozitivnog ambijenta za afirmaciju opštine iz oblasti kulture koju je do sada primio mali broj mojih sugrađana - rekao je Obradović. Piščev skroman doprinos na tom planu je objavljenih sedam knjiga aforizama, od “Dodira” iz 1999. do “A-verzija” 2023, jedan zbornik aforizama, jedna knjiga epigrama, devet knjiga poezije, četiri knjige humorističko-satirične poezije za djecu i po jedna knjiga haiku poezije, pripovijetki i basni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana