“Memoari belih medveda” na srpskom jeziku

B. P.
“Memoari belih medveda” na srpskom jeziku

BEOGRAD - Izdavačka kuća “Dereta” objavila je knjigu “Memoari belih medveda” koju potpisuje slavna japanska književnica Joko Tavada u prevodu Dušana Nikolića.

Ovaj roman može se čitati višestruko, kao zabavna priča o životinjama, ali i kao društvena satira, kako socijalizma tako i kapitalizma, priča o (književnim) migrantima, priča o nekom ko pokušava da nađe uporište u drugoj kulturi.

- Zvezde književnog sveta, cirkusa i zoološkog vrta igrom slučaja su polarni medvedi infiltrirani u ljudsko društvo. Matrijarh porodice, nakon cirkuske karijere u Sovjetskom Savezu piše autobiografiju koja postaje bestseler. Njena kćerka Toska seli se u Istočnu Nemačku i postaje pionirka uzbudljivog cirkuskog nastupa, a Toskin sin Knut, odgajan u berlinskom zoološkom vrtu i poslednji iz njihove loze, svetska je senzacija. Ispunjen čuđenjem i radoznalošcću svaki od ovih medveda doživljava neku vrstu traume, prolazi kroz raznolike odnose, ima svoje ambicije i percipira sebe u svetu ljudi, sve vreme osećajući duboku čežnju, nostalgiju prožetu dubokom tugom - piše u najavi izdavača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana