Kvintet “Tanguango” održao koncert u Prijedoru

Srna
Kvintet “Tanguango” održao koncert u Prijedoru

PRIJEDOR - Kvintet “Tanguango” iz Beograda održao je večeras koncert u sali Pozorišta Prijedor.

Organizator koncerta je prijedorska Galerija “Sreten Stojanović” povodom obilježavanja 20 godina od njenog osnivanja.

“Nadam se da će ovaj koncert mnogo značiti za naše građane jer će čuti muziku koju nisu imali prilike da čuju do sada”, rekao je vršilac dužnosti direktora Galerije Aleksandar Drinić.

Član kvinteta “Tanguango” Sonja Lukić izjavila je novinarima da su kvintet osnovale 2013. godine, te da sviraju isključivo tango muziku, i to tradicionalan tango sa početka 20. vijeka, moderan tango, odnosno tango nuevo, ali i domaće kompozitore 21. vijeka.

“Imamo publiku i Balkan pleše kao da je u Argentini. Imamo dosta poziva i jako smo srećni što smo prvi put u Prijedoru. Do sada smo nastupale u Srbiji, zemljama regiona, Grčkoj. Publici predstavljamo naš program, dela tradicionalnog tanga i tango nuevo Astora Pjacole”, istakla je Lukićeva.

Kvintet “Tanguango” osnovale su mlade akademske umjetnice uz saradnju i podršku Instituta “Tango natural” iz Beograda, a čine ga Sonja Lukić /klavir/, Ljubica Damčević /violina i vokal/, Jelena Adamović /violina/, Dušica Luković /harmonika/ i Ana Miljojković /kontrabas/.

Sljedeće godine kvintet “Tanguango” predstaviće se pred pariskom publikom koncertom koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, kao realizaciju konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture i umjetnosti za Kulturni centar Srbije u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana