Konkurs za Nagradu "Milutin Bojić" za mlade pjesnike

Tanjug
Foto: Noć muzeja

BEOGRAD - Biblioteka "Milutin Bojić" raspisala je konkurs za Nagradu "Milutin Bojić" za 2022. godinu za mlade pjesnike, saopštili su iz Biblioteke.

Pravo učešća na konkursu imaju mladi pjesnici do 35 godina, a devetu godinu za redom, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, pobjedniku će kao nagrada biti uručena povelja i odštampana knjiga pjesama u izdanju biblioteke.

Konkurs je otvoren do 30. aprila 2022. godine.

Kao blagovremeno poslate smatraće se one prijave kojima na koverti kao datum slanja bude stajao bilo koji dan od dana objave konkursa, zaključno sa 30. aprilom 2022.

Odluku o najboljem doneće žiri u čijem su sastavu ugledni književni kritičari Mileta Aćimović Ivkov (predsjednik žirija) i Slađana Ilić, kao i pjesnik Darko Daničić. Proglašenje pobjednika konkursa biće održano na dan biblioteke, 19. maja 2022, u matičnom odjeljenju biblioteke u Beogradu.

Ustanovljenjem Nagrade "Milutin Bojić" biblioteka želi da afirmiše i podstakne stvaralaštvo mladih i darovitih pjesnika, kao i da na taj način populariše poeziju. Iz Biblioteke "Milutin Bojić" konkursom naročito žele da podsjete na život i djelo velikog srpskog pjesnika Milutina Bojića.

Zbog toga je poželjno da prispeli radovi budu pisani u duhu poezije samog Milutina Bojića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana