Knjiga “Zmajev uzlet” na srpskom jeziku: Raskošna istorija dinastije Targarjen

B.P.
Knjiga “Zmajev uzlet” na srpskom jeziku: Raskošna istorija dinastije Targarjen

BEOGRAD - Izdavačka kuća “Laguna” objaviće danas na srpskom jeziku knjigu “Zmajev uzlet: Prvi tom”, koji su pisali Džordž R. R. Martin, Elio M. Garsija Mlađi i Linda Antonsio.

U pitanju je raskošna istorija, koja sadrži više od 150 novih ilustracija u boji i zadivljujući je uvod u rodoslov kuća Targarjena, ikoničke vladarske porodice koja se nalazi u srcu popularnih HBO serija “Igra prestola” i “Kuća zmaja”.

Stotinama godina članovi dinastije Targarjen su sjedili na gvozdenom prestolu Vesterosa, dok su njihovi zmajevi vladali nebom. Pripovijest o jedinoj porodici koja je preživela propast Valirije jeste priča o komplikovanim političkim igrama, savezima i izdajama, o djelima plemenitim i kukavičkim. Pripovijedanje započeto u epskoj “Vatri i krvi” Džordža R. R. Martina u “Zmajevom uzletu” vodi hroniku nastanka i uspona moći Targarjena u Vesterosu od Egonovog osvajanja pa do kraja namjesničke vladavine u ime Egona III Zmajoguba. Oživljeni novim ilustracijama u ovom luksuznom izdanju pred nas stupaju Targarjenovi i njihovi zmajevi, piše u najavi izdavača.

Ovo je obavezna literatura o najmoćnijoj porodici Sedam kraljevstava, kako za čitaoce, koji su već dobro upoznati sa nasljeđem Vesterosa, tako i za one koji su se s dinastijom Targarjen prvi put sreli gledajući “Kuću zmaja”. Prevod je djelo Tatjane Nježić, a knjiga ima 358 strana u luksuznom izdanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana