Kecmanović pred Banjalučanima

G.S.
Kecmanović pred Banjalučanima

BANjALUKA - Razgovor s piscem Vladimirom Kecmanovićem u okviru kojeg će promovisati svoj najnoviji roman "Kad đavoli polete" biće održan sutra u izložbenom salonu Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske.

- Novi roman negde je na razmeđi potresne ljudske drame i vrhunski napisanog trilera koji će vas naterati da ne ispuštate knjigu iz ruku. Njegovi junaci su oličenje današnje surove realnosti i sveta u kojem živimo. Pitanje je samo da li smo tek svedoci ove priče, kao njeni čitaoci ili smo, po sili prilika i pravila današnjeg otuđenog i svirepog sveta, takođe i - saučesnici - navodi izdavač o romanu.

Kecmanović je objavio i romane "Sadržaj šupljine", "Poslednja šansa", "Feliks", "Top je bio vreo", "Sibir", "Kainov ožiljak", "Osama" i "Nemanjići.

Autor je zbirki pripovjedaka "Zidovi koji se ruše" i "Kao u sobi sa ogledalima", kao i biografskoeseističkih knjiga "Das ist Princip" i "Dva krsta i jedna krv". Sa istoričarem Predragom Markovićem napisao je knjigu "Tito-pogovor". Kecmanovićeva proza doživjela je filmske, televizijske i pozorišne adaptacije i prevođena je na engleski, francuski, njemački, ukrajinski, mađarski i rumunski jezik. Kolumnista je više dnevnih i nedjeljnih novina u Srbiji i regionu, a živi i radi u Beogradu.

Sa Kecmanovićem će razgovarati književnica Tanja Stupar Trifunović, a razgovor će početi u 19 časova. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana