Devet autora iz regiona na festivalu poezije

Srna
Devet autora iz regiona na festivalu poezije

BEOGRAD - Kulturni centar Beograda obilježiće od 21. do 23. marta Svjetski dan poezije onlajn međunarodnim festivalom na kojem će učestvovati i devet mladih autora iz regiona.

Urednik ovogodišnjeg programa je pjesnik i dramaturg Maša Seničić, a međunarodni festival „Svetski dan(i) poezije" biće organizovan na onlajn profilima Kulturnog centra Beograd.

Poznata dječija igra „Papir, kamen, makaze" zasniva se na nehijerarhijskom cikličnom sistemu, sa devet mogućih kombinacija poteza, naveli su organizatori i najavili da će zato devet mladih autora biti predstavljeno kroz svoje stihove.

Najavljeni su Đorđe Ivković (Srbija), Marija Dejanović (Hrvatska), Marija Dragnić (Crna Gora), Tomislav Augustinčić (Hrvatska), Radmila Petrović (Srbija), Alen Brlek (Hrvatska), Vladana Perlić (Republika Srpska), Anita Pajević (BiH) i Jana Radičević (Crna Gora).

„Konceptom ovogodišnjeg programa pomeramo kontekstualnu granicu čitanja pesama regionalnih autora, doživljavajući njihove radove kao celinu doslednu u nameri postavljanja pitanja, iako ne nužno po pitanju stila ili motiva", naveli su organizatori na svom sajtu.

Italijanski institut za kulturu u Beogradu pružio je dodatnu podršku ovogodišnjoj manifestaciji na kojoj će se predstaviti i tri mlade italijanske pjesnikinje Đulija Martini, Alma Spina i Beatriče Kristali.

Svjetski dan poezije proglasio je Unesko 1999. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana