“Dani Duška Trifunovića” od 12. septembra u Palama

G.S.
“Dani Duška Trifunovića” od 12. septembra u Palama

PALE - Tradicionalna manifestacija “Dani Duška Trifunovića”, koju u čast književnika, pjesnika i televizijskog autora organizuje Kulturno-sportski centar u Palama, biće održana od 12. do 14. septembra.

Prve večeri manifestacije u 20 časova biće održano muzičko-poetsko veče sa glumcem Ivanom Bosiljčićem pod nazivom “Naše veče”, najavljeno je iz Kulturno-sportskog centra Pale.

Program za odrasle “Bukvalno tak” biće održan 13. septembra u sali Kulturnog centra Pale, a iste večeri od 19 časova na manifestaciji će učestvovati pjesnici, pisci i književnici Branko Perić, Goran Vračar, Mira Bulatović, Snježana Galinac i Aleksandra Šarenac.

Tokom večeri biće predstavljena i knjiga “Tvoj nas uzdiže stih” autora Branka Perića, a u muzičkom dijelu programa učestvovaće i Muzički ansambl “Pale”.

Književnici Aleksandra Šarenac i Mira Bulatović 14. septembra u 11 časova održaće sa učenicima osnovnih škola sa područja grada Istočno Sarajevo program za djecu pod nazivom “Djeci u čast”.

Istog dana, program će biti nastavljen proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada za finaliste konkursa za najbolji literarni rad o temi “Srce je čudna zvijer” u sali Kulturnog centra Pale.

U zabavnom dijelu programa učestvovaće učenici paljanskog odjeljenja Škole za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Sarajevo.

Duško Trifunović rođen je u Sijekovcu, kod Broda 1933. godine. Prvu knjigu je izdao sa 25 godina po dolasku u Sarajevu. On je napisao oko 20 knjiga poezije, četiri romana i nekoliko drama, a smatra se zaslužnim za kreiranje “sarajevske rokenrol škole”.

Trifunović je autor tekstova pjesama najpoznatijih pjevača i rok grupa nekadašnje Jugoslavije, među kojima su “Bijelo dugme”, “Indeksi”, Zdravko Čolić i Arsen Dedić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana