Dalibor Mirosav iz Kozarske Dubice predstavio zbirku poezije “Potraga”

Srna
Dalibor Mirosav iz Kozarske Dubice predstavio zbirku poezije “Potraga”

PRIJEDOR - U gradskoj čitaonici u Prijedoru večeras je održano pjesničko veče sa Daliborom Mirosavom na kojem je promovisana njegova zbirka poezije “Potraga”.

Riječ je o mladom autoru iz Kozarske Dubice kojem je ovo bila prva promocija u Prijedoru.

Autor je novinarima izjavio da je na konkursu “Slavko Jungić Jesej”, prvom konkursu na koji se prijavio, osvojio nagradu sa pričom “Sjećanje jednog dječaka” i da je to bila potvrda da ono što stvara vrijedi i da treba da nastavi dalje.

“Poslije su uslijedili drugi konkursi, a jedan je bio u Beogradu gdje je baš pjesma iz zbirke koju večeras predstavljam osvojila drugo mjesto. Tada sam shvatio da treba da gajite u sebi ono što ljudi procijene da valja”, rekao je Mirosav.

On je dodao da su potom uslijedile promocije u Kozarskoj Dubici i Kostajnici, a da će do kraja godine biti održane u Banjaluci, Gradišci i Novom Gradu.

Mirosav je rekao da je zbirka “Potraga” zamišljena kao trilogija tako da već radi na romanu koji će biti logičan nastavak tema koje je u ovoj zbirci započeo u poetskom smislu.

Moderator Mladenko Sadžak izjavio je novinarima da je riječ o ljubavnim pjesmama, ali i onim u kojima autor, kako to i naslov kaže, traga za književnim izrazom, za smislom, traži svoje mjesto u savremenom svijetu.

“Pjesništvo i traga upravo za onim što drugi zaobilaze i ova knjiga upućuje na to da svi mi pojedinačno treba da tragamo za sobom, za poezijom i smislom”, rekao je Sadžak.

Organizator večerašnje promocije bila je Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije”.

Vršilac dužnosti direktora biblioteke Gordana Vila izjavila je da je promocija bila svojevrsna uvertira u 49. “Književne susrete na Kozari”.

“Riječ je o najmlađem učesniku. Publika će imati priliku da ga večeras upozna, a kasnije i čuje na Kozari”, rekla je Vila i izrazila nadu da će ova zbirka poezije naći put do čitalaca.

Ona je dodala da je Upravni odbor ove ustanove formirao Programski savjet koji će ubuduće odlučivati konkursnom procedurom o tome koji će zavičajni pisci biti u prilici da promovišu svoja djela, što će biti objavljeno na društvenim mrežama i na sajtu biblioteke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana