Ćopić omiljeni mamac za publiku

Cvija Mrkonjić
Ćopić omiljeni mamac za publiku

Banjaluka - Romani Branka Ćopića, Monografija Đuze Stojiljkovića i knjiga "Sarajevo 1914" samo su neki od naslova koje će na beogradskom Sajmu knjiga izdavači iz Republike Srpske predstaviti posjetiocima.

Izdavači iz RS će i ove, kao i prošle godine, biti okupljeni na zajedničkom štandu gdje će publika imati priliku da pronađe beletristiku, poeziju, naučne knjige, časopise i stručnu literaturu.

- Čak i oni izdavači koji imaju samo jednu knjigu ili časopis imaće priliku da se pojave i pokažu da imaju nešto što vrijedi - istakao je Nenad Novaković ispred Udruženja izdavača RS dodajući da na sajmu planiraju više od 15 promocija.

Među naslovima koji će biti promovisani, osim romana Branka Ćopića i prve monografije Đuze Stojiljkovića, publici će biti predstavljen i časopis "Krajina", te "Sociostrateški marketing" Ostoje Barašina.

- To su djela koja će sigurno privući pažnju posjetilaca - smatra Novaković i ističe da je beogradski sajam referentna kulturološka manifestacija kada je u pitanju izdavaštvo i uopšte pisana riječ na širim prostorima srpskog govornog područja.

Šezdeseti međunarodni beogradski sajam knjiga je prilika i za predstavljanje stranih knjiga, kupovinu i prodaju autorskih prava, te tematske razgovore i izložbe.

Za ovaj događaj pripremaju se i u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske (NUBL) čiji kutak će takođe biti spojen sa štandom izdavača iz Srpske.

- Knjige "Sarajevo 1941" Vladimira Dedijera, "Sarajevski atentat" Vojislava Bogićevića, publikacija "Odjeci", te četiri zbornika o Branku Ćopiću sa naučnih skupova održanih u Banjaluci i Gracu biće među tridesetak naslova za koje planiramo promociju - navela je direktor NUBL-a Ljilja Petrović-Zečić.

Održavanje

Šezdeseti međunarodni beogradski sajam knjiga biće održan od 25. oktobra do 1. novembra ove godine, a osim izdavača prisustvovaće mu i knjižari, distributeri, bibliotekari, te mnogi pisci iz zemlje i regiona, ali i iz inostranstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana