Biblioteka i SPKD “Prosvjeta” iz Čelinca: Raspisan konkurs za nagradu “Slavko Jungić Jesej”

G.S.
Biblioteka i SPKD “Prosvjeta” iz Čelinca: Raspisan konkurs za nagradu “Slavko Jungić Jesej”

ČELINAC - Narodna biblioteka “Ivo Andrić” i SPKD “Prosvjeta” iz Čelinca raspisali su deveti književni konkurs za nagradu “Slavko Jungić Jesej” koji će biti otvoren do 15. januara sljedeće godine.

 - Pravo učešća imaju autori mlađi od 30 godina koji stvaraju na srpskom jeziku, bez obzira na državljanstvo i mjesto stanovanja. Jedan autor može poslati najviše jedan neobjavljeni prozni rad (priču, esej, putopis...) dužine do 150 redova ili pet pjesama. Najbolji rad biće nagrađen diplomom i honorarom od 300 KM, a više radova će biti otkupljeno i prigodno nagrađeno - navode organizatori i dodaju da je raspisan i konkurs za pjesmu ili kratku priču o vinu i vinogradarstvu, na kojem pravo učešća nije ograničeno godinama starosti.

Svi radovi treba da budu potpisani šifrom, a rješenje šifre, uz kraću biografiju i kontakt podatke (poštanska i elektronska adresa, broj telefona) autori treba da dostave u posebnoj koverti koja treba da bude poslata zajedno s radom, kao jedna pošiljka.

- Radove slati u tri odštampana primjerka i na CD-u na adresu SPKD “Prosvjeta”, Opštinski odbor Čelinac, ul. vojvode Mišića 19 (Biblioteka), 78240 Čelinac - navode organizatori i naglašavaju da će nagrade biti uručene 14. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana