"Besjeda" objavila knjigu "Pjesma na žici"

R. V.
"Besjeda" objavila knjigu "Pjesma na žici"

BANjALUKA - Izdavačka kuća "Besjeda" objavila je knjigu poezije ""Pjesma na žici", književnice i pjesnikinje Valentine Milačić.

U pitanju je šesta antologija poezije, talentovane književnice u kojoj na sebi svojstven i autentičan poetski način predstavlja zbirku novih stihova u vječnoj potrazi autorke za poznatim i nepoznatim, za duhovnim i svjetovnim u vlastitom autorskom jeziku.

Milačićeva je rođena 1966. u Ravnom Selu. Stekla je visoko obrazovanje u Vršcu i Banjaluci sa zvanjem diplomirani vaspitač predškolske djece. Objavila je zbirke poezije "Ime tišine", "Vijenac nesanice", "Bliznakinja groma", "Kami do kamena", "Užarena  lavanda" i najnoviju "Pjesma na žici". Dobitnica je nagrade "Stražilovo" 2014. i nominovana za nagradu "Branko Marčeta." Bila je učesnica međunarodnih književnih manifestacija. Njene pjesme zastupljene su u brojnim međunarodnim časopisima, zbornicima, antologijama, internet portalima i onlajn časopisima. Pjesme su prevođene na makedonski, engleski i mađarski jezik. Član je Književnog društva "Sunčani breg" iz Beograda, Instituta za dečju književnost iz Beograda, Udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja književnika Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana