Bajka “Gavran i dečak Vukašin” Milice Maksić predstavljena u Banskom dvoru

I. B.
Bajka “Gavran i dečak Vukašin” Milice Maksić predstavljena u Banskom dvoru

BANjALUKA - Bajka za djecu “Gavran i dečak Vukašin”, autorke Milice Maksić predstavljena je u utorak u Vijećnici Banskog dvora.

Ova slikovnica je objavljena u saradnji sa Udruženjem za očuvanje tradicije iz Prijedora.

Recenzent Jelena Partalo je istakla da bajka “Gavran i dečak Vukašin” upozorava odrasle da su odgovorni za budućnost djece.

- Ova bajka je drugačija od onih koje smo slušali, drugačija je od “Crvenkapice”, “Trnoružice” i drugih. Ova publikacija daje savremeniji pristup, ona je pokazatelj toga da je Milica uspjela da se približi djeci. A veoma je važno da dječiji svijet ne posmatramo samo iz naše perspektive, nego da pokušamo da shvatimo dijete - kazala je Partalo.

Recenzent Tamara Pribišev Belesin je kazala da se ova bajka kroz jednostavan govor, priču i zaplete obraća roditeljima i djeci, otkrivajući im način na koji da riješe probleme sa kojima se susreću u savremenoj porodici.

- Milica nas prebacuje u drugu dimenziju i pokazuje nam da treba da razvijamo empatiju prema drugima, prema onima koji imaju problem sa kojim ne znaju da se nose - kazala je Pribišev Belesin.

Izdavač Željko Šormaz u ime Udruženja za očuvanje tradicije je istakao da je ova knjiga prvenac u njihovoj ediciji za djecu i omladinu. Slikovnicu je ilustrovao Ivan Milić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana