Anušić objavio novi roman: “Život iz zasjede” prikaz biblijskog paradoksa

M. M.
Anušić objavio novi roman: “Život iz zasjede” prikaz biblijskog paradoksa

BEOGRAD - Roman “Život iz zasjede” pisca Anđelka Anušića objavljen je u izdanju “Službenog glasnika” iz Beograda, a autor se u ovom, šestom romanu, bavi pitanjem izbjeglištva i prirode zla koje je obilježilo našu bližu istoriju.

- Roman je napisan jednostavnim jezikom, a njegovi junaci su živopisno oslikani u surovim preobražajima njihovih (i naših) života - zapisao je urednik ovog djela Nikola Vujčić.

Anušić je govoreći o ovom romanu objasnio i da je sam današnji život prepun zasjeda i rovova, te da se često čini da ne postoji drugačiji način nego da se živi iz zasjede.

- Paradoksalno zvuči, ali sam život je zasnovan na veličanstvenom biblijskom paradoksu koji se, život, baš zbog toga i održao, uprkos svim potirućim silama. Još ako čovjek ima sudbinu (da, baš sudbinu) kojoj je ponajviše sam kumovao svojim prestupima, da ne kažem grijesima, svojom vrletnom  prirodom, pa se na to, istorijskom spiralom zla, nakalemio udes rata i pogorelstva - kao mome nevoljnom, nesrećnom junaku Veljku Hrvaćaninu (preci mu se zvahu Ervaćani!) - onda se i ne može, nije moglo, drukčije živjeti nego baš - iz zasjede, ma gdje  da se obreo i kako da se postavio - dakle, na životnu zasjedu udariti - zasjedom - rekao je za “Glas Srpske” Anušić povodom objave ovog djela.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana