Zvjezdane staze stižu u Srpsku

Aleksandra Rajković
Zvjezdane staze stižu u Srpsku

Banjaluka - "Zvjezdane staze: Prema tami", dugo očekivani 3D film iz serijala, doživjeće pretpremijeru sutra u bioskopima Republike Srpske.

Popularni film stiže na repertoar banjalučkog multipleksa "Palas" na radost brojnih obožavalaca ovog serijala.

Režiser Džej Džej Ambrams gledaocima ovog ljeta predstavlja još jedno spektakularno putovanje broda "Enterprajz" i njegove hrabre posade. Ponovo je na okupu tim koji je 2009. godine sa velikim uspjehom prikazao ovu popularnu filmsku franšizu iz malo drugačijeg ugla.

- Na ovom, drugom putovanju, sve je veće, intenzivnije i moćnije, akcija, emocije i smrtne opasnosti koje prate junake, koji rizikuju sve što vole i u šta vjeruju - najavili su distributeri.

Na "Enterprajzu" su ponovo na okupu Kris Pajn, kao kapetan Kirk, Zakari Kvinto, kao prvi oficir Spok, Karl Urban u ulozi doktora Leonarda Bounsa Mekoja, Sajmon Peg kao Skoti, Zoi Saldana kao oficir za vezu Niota Uhura, Džon Čo kao Sulu, Brus Grinvud u ulozi admirala Kristofera Pajka. Benedikt Kamberbač se u filmu našao u ulozi tajanstvenog intergalaktičkog teroriste Džona Herisona.

Priča počinje kada se "Enterprajz" vrati na Zemlju poslije kontroverznog galaktičkog incidenta. Ali, na plavoj planeti nije sve kako treba. Teroristički napad na samo srce Galaktičke flote predstavlja napad na bezbjednost cijele planete.

Kapetan Kirk vodi "Enterprajz" na misiju bez presedana, od zaliva San Franciska do rodne planete Klingonaca. Tokom putovanja, na brod se ukrcava i nesvakidašnji neprijatelj.

Film je sniman "IMAX" kamerama visoke rezolucije, što publici obećava nesvakidašnji ugođaj.

Kritičari

Američku naučnofantastičnu seriju "Zvjezdane staze: Sljedeća generacija" osmislio je Džin Rodenberi. Serijal "Sljedeća generacija" je, prema mnogim kritičarima i fanovima, najbolji serijal o "Zvjezdanim stazama". Poznat je po tome što sadrži dosta duhovnih elemenata, odnosno nije orijentisan isključivo na akciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana