Završeno snimanje srpskog filma “Izolacija”: Psihološki triler o tajnama i ubistvima u šumi

Ilijana Božić/agencije
Foto: M. Morača

BANjALUKA - Glumac Miloš Biković glavni je lik u novom filmu “Izolacija” koji je nedavno snimljen u režiji Marka Backovića. Zaplet ovog psihološkog trilera prati mladog biologa koji nadgleda migracije životinja u šumi.

Uz Miloša Bikovića igraju i Miodrag Miki Krstović, Anica Dobra, Mladen Andrejević, te Marko Mak Pantelić.

Reditelj Marko Backović istakao je za srpske medije da je bilo veliko zadovoljstvo raditi sa Milošem Bikovićem koji je imao izuzetno naporan posao s obzirom na to da u velikom dijelu filma igra sam.

- Snimanje “Izolacije” je bilo veoma uzbudljivo i zahtevno. Miloš je veliki profesionalac i stoički je izdržao teške uslove snimanja i, duboko verujem, napravio ulogu za pamćenje. Istakao bih da je saradnja sa Miodragom Krstovićem i Anicom Dobrom, kao i svim ostalim glumcima i autorima bila fantastična - kazao je  Backović.

Miloš Biković je i jedan od producenata, a njegov junak se zove Jovan. On je mladi biolog pun entuzijazma koji iznenadno dobija dobro plaćeni posao nadgledanja migracija životinja u šumi. Na udaljenoj planini, daleko od civilizacije, smješten u drvenoj kolibi preuređenoj u naučnu stanicu, njegov posao je da vodi računa o održavanju kamera koje snimaju divlje životinje. Scene su snimane na planini Tari, a na snimcima se u jednom trenutku pojavljuje misteriozni čovjek za koga Jovan počinje da sumnja da ga uhodi.

Kako vrijeme u izolaciji bude odmicalo, Jovan će biti svjedok noćnih posjeta, čudnih telefonskih poziva i neobjašnjivih zvukova koji će početi da bude njegovu paranoju i strah. Suočen sa nejasnom prijetnjom, vodiće unutrašnju borbu sa samim sobom u kojoj neće biti siguran da li je ono što mu se dešava realnost ili plod straha. Počeće da preispituje svoju odluku o ostanku u šumi. Tačka njegovog mentalnog pucanja biće situacija kada bude vidio ubistvo u šumi.

Film je nastao u koprodukciji kuća “Viktorija film”, “Archangel Digital”, obje iz Srbije, “Livada produkcija” iz Hrvatske i “Talking Wolf productions” iz Srbije.

Takođe, Filmski centar Srbije podržao je projekat ovog filma na konkursu iz maja 2019. godine.

Ekipa

Autorsku ekipu filma čine direktor fotografije Đorđe Stojiljković, montažerka Andrijana Krčmar, scenografkinja Sanja Bulat, kostimografkinja Jelena Đorđević, maskerka Petra Macura, kompozitor muzike Nikola Jeremić, te snimatelj zvuka Miroslav Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana