Završeno snimanje serije "Vreme smrti" u režiji Ivana Živkovića: Priča o ljudskim sudbinama i velikim žrtvama

Priredila: Milanka Mitrić
Završeno snimanje serije "Vreme smrti" u režiji Ivana Živkovića: Priča o ljudskim sudbinama i velikim žrtvama

BEOGRAD - Priča smještena u vrijeme Velikog rata, rađena prema istoimenom romanu Dobrice Ćosića, je serija "Vreme smrti", čije snimanje je završeno nakon 13 mjeseci.

Adaptacija jednog od najznačajnijih djela srpske književnosti, u produkciji "Junajted medije" imaće 30 epizoda, a u nastanku serije učestvovalo je 400 glumaca i nekoliko hiljada statista.

Scenario od 1.200 stranica snimljen je na nekoliko stotina lokacija u Srbiji, među kojima su Negotin, Kosmaj, Valjevo, Pančevo, Dolovo, Ljubovija, obala Drine, Mokra Gora, Zrenjanin, Knjaževac, Suvobor, Beograd i Niš.

Režiser serije je Ivan Živković, a tvorac i jedan od glavnih glumaca Goran Šušljik.

- Moje poštovanje i ljubav za celu ekipu koja je izdržala rad na ovako velikom projektu, jer nije lako godinu biti fokusiran na jedan posao ove vrste. Svi su divni i baš je velika radost, ne što su oni dobili priliku, nego što smo mi imali priliku da im damo tako važne zadatke. Najvažnije nam je bilo da uspemo verno da ispričamo priču koju je ispisao Dobrica Ćosić, a to je priča o ljudima i narodu koji je želeo da uprkos svemu opstane i za taj opstanak je podneo žrtvu gotovo potpunog nestanka – istakao je Goran Šušljik, prenosi "Nova.rs".

Kako producenti navode, serije prati najdramatičnije i najuzbudljivije događaje odigrane na ovim prostorima, čiji junaci nisu samo čuvene vojskovođe i političari koji su vodili zemlju, već mnogobrojne uzbudljive sudbine naizgled običnog čovjeka u zastrašujućim okolnostima.

- Ovo je priča o ljudima koji pokušavaju da se odbrane i sačuvaju ono u šta veruju da mora da se sačuva - dostojanstvo i volju da preživi. Među glavnim junacima, osim članova porodice Katić, javljaju se istorijske ličnosti poput Živojina Mišića, Nikole Pašića, regenta Aleksandra Karađorđevića - stoji u najavi serije.

Na scenariju serije radili su Sanja Savić Milosavljević i Đorđe Milosavljević, dok je Nikola Pantelić, zajedno sa Goranom Šušljikom, izvršni producent. Šušljik i Živković ranije su ekranizovali i Ćosićeve romane "Koreni" i "Vreme zla".

Serija "Vreme smrti" trebalo bi da bude emitovana sljedeće godine.

GLUMAČKA EKIPA

U seriji glume Žarko Laušević, Predrag Miki Manojlović, Dragan Mićanović, Tihomir Stanić, Andrej Nježić, Ljubiša Savanović, Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Slavko Štimac, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana