Završeno snimanje petog dijela filma "Indijana Džons"

B.P.
Završeno snimanje petog dijela filma "Indijana Džons"

LOS ANĐELES - Završeno je snimanje petog dijela filmske franšize "Indijana Džons" sa Harisonom Fordom u naslovnoj ulozi.

Producent Frenk Maršal potvrdio je ovu informaciju na svom Tviter nalogu uz natpis "That's a wrap"  i  priložio fotografiju kape sa natpisom Indi.

Osim Forda u snimanju petog djela čuvene franšize učestvovali su Mads Mikelsen, Bojd Holbruk, Fibi Veler Bridž, Antonio Banderas i drugi.

Režiser je Džejms Magnold koji je ranije radio na filmovima "Logan" i "Ford v Ferrari". Stiven Spilberg, koji je snimio sve prethodne dijelove, sada je preuzeo funkciju  izvršnog producenta. Muziku je napisao Džon Vilijams koji je radio na svakom od prethodnih nastavaka.

Novi nastavak stiže 40 godina od snimnja prvog filma Indijana Džons i , koji je pokrenuo jedan od najpoznatijih serijala u istoriji kinematografije uz četiri do sada snimljena filma i zaradu pd preko dvije milijarde dolara. Posljednji film u franšizi, "Indijana Džons i kraljevstvo kristalne lobanje" objavljen je 2008. godine, uz ne pretjerano dobre kritike. Ranije se saznalo da je glumac Harison Ford povrijedio rame na snimanju novog dijela filma , što je usporilo produkciju. Trenutno se zna da je svjetska premijera filma zakazana za jun 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana